Υγεία / Διατροφή

Το μυστικό που ενισχύει τη συγκέντρωση και τη μάθηση

today14 Μαΐου, 2024 13 12

Φόντο
share close

Όλοι θυμόμαστε ένα υποχρεωτικό μάθημα στα φοιτητικά μας χρόνια που δε βλέπαμε την ώρα να τελειώσει, γιατί μας έφερνε έντονη πλήξη. Αν και δεν είχαμε τότε την επιλογή να μην το παρακολουθήσουμε, ίσως υπάρχει μια πρακτική που να μπορεί πλέον να εφαρμοστεί από μαθητές και φοιτητές ανάμεσα στις ώρες διδασκαλίες, που ενισχύει τη διαδικασία της μάθησης κόντρα στην ανία.

Επιστήμονες του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο ισχυρίζονται ότι ένα διάλειμμα ανάμεσα σε μεγάλες διαλέξεις ή παραδόσεις μαθημάτων που θα περιλαμβάνει κάποιας μορφής άσκηση, θα μπορούσε να συμβάλλει στην ενίσχυση της συγκέντρωσης φοιτητών και καθηγητών.

Πιο συγκεκριμένα, ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου του Οχάιο έδειξε ότι τα πεντάλεπτα διαλείμματα άσκησης κατά τη διάρκεια των διαλέξεων είναι όχι μόνο εφικτά αλλά και ικανά να έχουν θετικό αντίκτυπο στην προσοχή και τα κίνητρα των φοιτητών, τη σύνδεση με τους συμφοιτητές τους και την απόλαυση του μαθήματος. Αν και τα αποτελέσματα ενδεχομένως να μην είναι ιδιαίτερα συγκλονιστικά, παρουσιάζουν όμως μια εύκολη λύση στο πρόβλημα διάσπασης της προσοχής στις αίθουσες διδασκαλίας των πανεπιστημίων, εξηγεί ο Δρ Scott Hayes, συγγραφέας της μελέτης και αναπληρωτής καθηγητής ψυχολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

ygeiamou.gr

Written by: StarClassic Team

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio

Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio


    0%