Περιβάλλον / Οικολογία

Φωτογραφίες της φύσης προς πώληση για την προστασία της άγριας ζωής

today23 Νοεμβρίου, 2023 9 20 5

Φόντο
share close

 

Εκπληκτικές φωτογραφίες της φύσης προς πώληση για την προστασία της άγριας ζωής

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν 1 εκατομμύριο δολάρια για τη στήριξη των ζώων και των οικοτόπων που απειλούνται με εξαφάνιση

Περισσότεροι από 100 διάσημοι φωτογράφοι διαθέτουν τις φωτογραφίες τους προς πώληση στη χειμερινή συλλογή Vital Impacts, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για την υποστήριξη των προσπαθειών προστασίας της άγριας ζωής.

Ο Vital Impacts είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, του οποίου ηγούνται η βραβευμένη φωτογράφος Ami Vitale και η δημοσιογράφος Eileen Mignoni. Ο οργανισμός υποστηρίζει ομάδες που προσπαθούν να προστατεύσουν τους ανθρώπους, την άγρια ζωή και γενικότερα το περιβάλλον.

Στην πρωτοβουλία του περιλαμβάνονται 145 εκπληκτικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν «τόσο την ομορφιά της φύσης όσο και τον τρόπο που εξαρτόμαστε από αυτήν για την ίδια μας την επιβίωση».

Διεθνώς αναγνωρισμένοι φωτογράφοι όπως ο Steve McCurry, η Beth Moon, ο Nick Brandt και ο Joe McNally έχουν επίσης συνεισφέρει με φωτογραφίες τους.

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν 1 εκατομμύριο δολάρια για τη στήριξη των ζώων και των οικοτόπων που απειλούνται με εξαφάνιση σε όλο τον κόσμο. Επίσης, το 60% των εσόδων θα διατεθεί στη μη κερδοσκοπική οργάνωση Roots and Shoots της Goodall και στις επιχορηγήσεις και πρωτοβουλίες της Vital Impacts.

Μιλώντας στο PetaPixel, ο Vitale, συνιδρυτής της Vital Impacts, σημείωσε ότι «αποστολή μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τη φωτογραφία για να ευαισθητοποιήσουμε και να κάνουμε κατανοητό ότι η επιβίωση του πλανήτη είναι συνυφασμένη με τη δική μας επιβίωση».

«Ως φωτογράφοι, έχουμε μια τεράστια ευκαιρία να ενημερώσουμε και να επηρεάσουμε την αλλαγή, αλλά το πάτημα του κλείστρου είναι μόνο η αρχή. Για να έχει σημασία μια φωτογραφία, πρέπει να φτάσει στους ανθρώπους», συμπλήρωσε.

 

Πηγή: in.gr

Written by: StarClassic Team

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio

Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio


    0%