Υγεία / Διατροφή

Κέικ με μπανάνα και αλεύρι αμυγδάλου

today16 Φεβρουαρίου, 2024 127

Φόντο
share close

Ένα γλυκό ανάλαφρο με νοστιμιά και ευωδιά κανέλας, χωρίς ζάχαρη κι αλεύρι

Υλικά

2 ώριμες μπανάνες
5 βασιλικοί χουρμάδες
150γρ αλεύρι αμυγδάλου
30γρ κακάο
2 ολόκληρα αυγά
1 κ.γ. κανέλλα
1 κ.σ. νερό
10γρ μπέικιν
1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
30γρ καρύδια σπασμένα

 

Εκτέλεση

Βγάζουμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και αφήνουμε για 3 λεπτά σε βραστό νερό να μαλακώσουν.
Τους χτυπάμε στο μπλέντερ με τις μπανάνες, το νερό και την κανέλλα.
Χτυπάμε σε άλλο μπολ τα αυγά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα από το μπλέντερ και ανακατεύουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ξανά.

Μεταφέρουμε σε μακρόστενη φόρμα του κέικ, αφού βάλουμε αντικολλητικο χαρτί,

και ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

 

Πηγή: shape.gr

 

Written by: StarClassic Team

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio

Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio


    0%