Συνταγές

Φτιάξε την δική σου λαγάνα..

today2 Μαρτίου, 2025 12 11

Φόντο
share close

Συνταγή

Σπιτική Λαγάνα

  • Μερίδες: 4 μέτριες λαγάνες
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15-20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20-25 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
  • Η λαγάνα καταναλώνεται καλύτερα την ίδια μέρα. Φυλάσσεται όμως καλά καλυμμένη σε θερμοκρασία δωματίου για 2 μέρες.

 

    Υλικά για τις λαγάνες
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 16 γρ. ξηρή μαγιά
  • 450 ml χλιαρό νερό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο & έξτρα για το μπολ

Υλικά για το άλειμμα

  • 3 κ.σ. νερό
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • ωμό σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα δύο άλευρα με το αλάτι.

2) Σε άλλο μικρότερο μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό μαζί με λίγο από το μείγμα των δύο αλεύρων. Αφήνουμε για 10 λεπτά να τραφεί η μαγιά.

3) Προσθέτουμε στο μείγμα της μαγιάς το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα άλευρα (σε λακουβίτσα που θα κάνουμε στο κέντρο τους).

4) Ζυμώνουμε καλά για 10 λεπτά μέχρι να σχηματίσουμε ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

5) Μεταφέρουμε τη ζύμη σε καθαρή επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε ισομεγέθεις 4 μπάλες. Αλείφουμε με ελαιόλαδο το μεγάλο μπολ που φτιάξαμε τη ζύμη, τοποθετούμε μέσα τις μπάλες ζυμαριού, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε σε ζεστό σημείο της κουζίνας για 30-40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει.

6) Μεταφέρουμε και πάλι τις ζύμες σε καθαρή επιφάνεια, τις ζυμώνουμε λίγο και τις ανοίγουμε με πλάστη σε σχήμα λαγάνας, πολύ λεπτές.

7) Τις τοποθετούμε σε ταψιά φούρνου περασμένα με λαδόκολλα, τις καλύπτουμε με πετσέτες φούρνου και τις αφήνουμε και πάλι σε ζεστό σημείο να ξεκουραστούν για 20 λεπτά.

8) Κάνουμε τρυπούλες με τα δάχτυλά μας σε όλη την επιφάνειά τους. Για το άλειμμα, ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη και τις περνάμε με πινέλο. Πασπαλίζουμε με ωμό σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, για 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.

9) Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε τις λαγάνες να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνουμε.

Πηγή: https://www.madameginger.com/

Written by: StarClassic Team

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio

Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio


    0%