Συνταγές

Χειροποίητο Λιμοντσέλο

today20 Νοεμβρίου, 2024 7 7

Background
share close
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε γυάλινο βάζο βάζουμε τη φλούδα από 7-8 λεμόνια μόνο το κίτρινο, όχι το άσπρο γιατί πικρίζει(~10 λεμόνια) με 1 λίτρο αλκοόλ της αρεσκείας μας (πχ λευκό μπράντι, το οποίο το βρίσκουμε σε κάβα).
Τα αφήνουμε τουλάχιστον 10 μέρες.
Χρησιμοποιούμε ένα λίτρο νερό (~1250 ml) και 1 κιλό ζάχαρη ( ~ 700-800 γρ).
Το βράζουμε μερικά λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Έπειτα, στραγγίζουμε το αλκοόλ από τις φλούδες και το ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι.
Μπορούμε να το καταναλώσουμε αμέσως, ή να το αφήνουμε 1 μήνα.
Το πίνουμε κρύο από το ψυγείο η ακόμα καλύτερα από την κατάψυξη (το αλκοόλ δεν παγιώνει) με τριμμένο πάγο.
Η Συνταγή είναι από κ. Μίνα Ρίζου

Written by: StarClassic Team

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio

Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio


    0%