Εργαστήρια ελεύθερης έκφρασης και φωνητικού αυτοσχεδιασμού με τη Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου

today 31 Μαρτίου, 2023


Φόντο
share close

ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
Εργαστήρια ελεύθερης έκφρασης και φωνητικού αυτοσχεδιασμού.
με την ελληνίδα βοκαλίστρια
NATAΣΣΑ ΜΑΡΕ ΜΟΥΜΤΖΙΔΟΥ
https://t.ly/f0Wp

Παρασκευή 31 Μαρτίου & Σάββατο 1η Απριλίου
ΦΑΑΘ – Αγίας Σοφίας 38
Διοργάνωση: Ωδείο Τούμπας Κ. Ματσίγκου
Συνδιοργάνωση: StarClassic Radio / Sound of Art

Έχοντας την χαρά μίας πρωτοποριακής συνεργασίας με την εξαίρετη ελληνίδα βοκαλίστρια Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου, το StarClassic Radio και η Sound of Art σε συνεργασία με το Ωδείο Τούμπας Κ. Ματσίγκος σας προσκαλούν στο διήμερο πολιτιστικών δράσεων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου και το Σάββατο 1 Απριλίου στην Αίθουσα Tέχνης ΦΑΑΘ, Αγίας Σοφίας 38 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023
Σαλόνι Πολιτισμού
Εισήγηση | Συναυλία
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το Σαλόνι Πολιτισμού που παρουσιάζεται από το Ωδείο Κώστα Ματσίγγου σε συνεργασία με την Sound of Art και το StarClassic Radio απαρτίζεται από δύο μέρη:

1. Στο πρώτο μέρος θα λάβει χώρα μία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος εισήγηση αναφορικά με την σχέση Φωτός και Ήχου, αποτέλεσμα της ερευνητικής αναζήτησης της Νατάσσας Μάρε Μουμτζίδου στην σχέση μεταξύ μουσικής και φιλοσοφίας της τέχνης του ήχου. Όπως η ίδια αναφέρει: «Το Φως αναλύεται σε δέσμες χρωματικών και ηχητικών συχνοτήτων. Το Φως έχει ήχο. Οι ήχοι με τις δονήσεις τους κάνουν ορατό το Φως. Το Όλον ηχεί καθώς συνίσταται από ενέργεια, από Φως που αενάως βρίσκεται σε κίνηση».

– Η εισήγηση είναι ανοιχτή σε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους συμμετέχοντες.

2. Στο δεύτερο μέρος σε συνεργασία με τους εξαίρετους μουσικούς Γιώργο Τζούκα / πιάνο, Πάνο Κοσμίδη / πιάνο και Γιώργο Σμυρνή / κοντραμπάσο, η καλλιτέχνιδα θα παρουσιάσει μία σειρά από μουσικές/τραγούδια με την χαρά της φυσικής ακρόασης που πάντοτε υπηρετεί την αμεσότητα στην σχέση μας με τον ήχο και τις δονήσεις της μουσικής.

Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων 231 0905 631
Ώρα έναρξης: 19:30

Σάββατο 1 Απριλίου 2023
Εργαστήρια ελεύθερης έκφρασης και φωνητικού αυτοσχεδιασμού.
Με την Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου

Ο κύκλος των εργαστηρίων ελεύθερης έκφρασης και φωνητικού αυτοσχεδιασμού υπηρετεί την αδιαπραγμάτευτη ικανότητα όλων μας να εκφράσουμε πλήρως και αβίαστα τον εαυτό μας ώστε να έρθουμε σε επαφή με τον προσωπικό μας λόγο, σκέψη, αίσθημα διαμέσου της απεριόριστης ελευθερίας που μας προσδίδει η φωνητική τέχνη. Με εργαλείο την μοναδικότητα της φωνής μας, παίζουμε, χαιρόμαστε και πειραματιζόμαστε τόσο με τους πρωτογενείς ήχους και τραγουδίσματα της φωνής μας όσο και με του ήχους του περιβάλλοντος χώρου πέρα από κανόνες, μοτίβα ή άλλα μουσικά στερεότυπα. Δεχόμενοι εξ΄ορισμού ότι δεν υπάρχει λάθος στον «ήχο» ούτε η ανάγκη μίας συγκεκριμένης δομής ή οποιασδήποτε φωνητικής δεινότητας αφηγούμαστε με ή δίχως λόγια, φωτίζουμε και οι ίδιοι θεραπεύουμε με ευκολία μέρη του εαυτού μας καθώς ταξιδεύουμε με απλότητα μέσα στην φυσική μουσικότητα που διέπει τα πάντα.

Ελάτε, να αποκαλύψουμε μαζί την μοναδικότητα της δύναμης, της ενέργειας και των ηχοχρωμάτων της φωνής μας. Έτσι θα φέρουμε στην επιφάνεια αυτό που μέσα μας επιζητούμε να ειπωθεί, τον προσωπικό μας ήχο και τις μνήμες του δικού μας νου και της καρδιάς μας.

Τα εργαστήρια απευθύνονται ανεξαιρέτως σε όλους ανεξάρτητα από επαγγελματική, καλλιτεχνική ή άλλη κατεύθυνση!
Δεν απαιτείται οποιαδήποτε μουσική κατάρτιση ή πρότερη καλλιτεχνική εμπειρία.
Από 18 ετών και άνω …

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ – Διάρκεια 5 ώρες.
Α’ μέρος 12:00 – 14:30
Διάλειμμα
Β΄μέρος 15:30 – 18:00

Κόστος συμμετοχής 30 €
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ εδώ: https://rb.gy/q8ypjo

 


Λεπτομέρειες
Αρχή 31 Μαρτίου, 2023
Τέλος 1 Απριλίου, 2023
Rate it


Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio

Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio


    0%