Υγεία / Διατροφή

Η κολοκυθόπιτα της κυρίας Ελένης

today25 Ιουνίου, 2024 84 64

Background
share close

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι

2 κούπες τσαγιού νερό

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι της σούπας ξύδι

1 κουταλάκι της σούπας λάδι

(τα παραπάνω αποτελούν την ζύμη)

1 κιλό κολοκύθι τριμμένο

200 γραμμάρια σταφίδες

200 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια

1 κουτάλι της σούπας κανέλας

(τα παραπάνω τέσσερα τα ανακατεύουμε χωριστά) Γέμιση

800 γραμμάρια ζάχαρη

200 γραμμάρια καλαμποκέλαιο

2 φλυτζάνια του καφέ σουσάμι

Εκτέλεση συνταγής

Ζυμώνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 4  μέρη (μπαλάκια)

Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλα

Αλείφουμε με το πινέλο το λάδι στο κάθε φύλλο

Σκορπίζουμε πάνω στο κάθε φύλλο το 1/4 της ζάχαρης (200γραμμάρια)

Κόβουμε το κάθε φύλλο στη μέση και στο κάθε τεμάχιο βάζουμε τη γέμιση και το τυλίγουμε από το κέντρο προς τα έξω, οπότε γίνονται δύο βέργες. Τις κόβουμε στην μέση και τις βάζουμε στο τάψι του φούρνου το οποίο έχουμε λαδώσει.

Το ίδιο επαναλαμβάνουμε και στα άλλα τρία μπαλάκια..

Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι (καλαμποκέλαιο) πάνω στην πίτα..και αρκετό σουσάμι..

Την ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.

Την βγάζουμε από το φούρνο, την κόβουμε κομματάκια των 5 εκατοστών περίπου και την βγάζουμε από το ταψί όσο είναι ζεστή.

Ελένη Κωστάκογλου

Written by: StarClassic Team

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio

Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio


    0%